15 juni 2017
19:45

FK Kozara

Referat: Lunden Överås BK - FK Kozara

Kozara kom med bra självförtroende till Överåsvallen. Publikens förväntningar, som vanligt, var tre poäng och ingenting annat. Det visade sig att även den här gången så måste matchen spelas och målen göras, ingenting sker av sig själv. Lundens taktik märktes väldigt väl och i stort kan man säga att det var "copy and paste" från Kozaras föregående match mot Guldheden. Lunden låg på rätt sida bollen med elva spelare och ansträngde sig hårt att hålla tempot nere i matchen med hopp om förlupna bollar uppåt. Kozara ägde hela första halvlek, missade otal chanser och fick tveksamt ett mål bortdömt. Mållösa resultatet stod sig hela första halvlek.
I inledningen av andra halvlek chockerar Lunden alla, inklusive domarna förmodligen, genom att knô in ett mål som det såg ut med alla tillåtna och icke tillåtna delar av kroppen. Kozaras försvar agerade väldigt passivt och det straffade sig direkt. Efter Lundens ledningsmål ruskade Kozaras spelare av sig dvalan som Lunden lyckats åstadkomma i spelet och började forcera allt mer med allt tätare och närmare chanser. Mitt i det ökade trycket från Kozaras sida dyker en straffsituation upp som domaren också tilldelar Kozara. Kenan sätter straffen så säkert som det kan vara, 58`och 1-1. Kozara fortsätter att sätta tryck på Lunden som får allt svårare att värja sig allt eftersom orken tryter. I och med trytande ork hos Lunden ökar tjatet från deras sida mot domaren. Kozara fortsätter på ett väldigt fokuserat sätt att spela och skapa. Allt slit lönar sig till slut, i 80´sätter Kassim 2-1 som också blir förlösande på flera sätt. Lundens spelares pågående tjat mot domaren eskalerar och resulterar i två röda på utespelare samt avvisad tränare i 82´ vilket naturligtvis ledde till ännu högre tryck från Kozara. Tredje målet för Kozaras del kommer i 83´när Naim, inhoppare i andra, mer eller mindre skäl målet från Marcitos. Och som kronan på verket smäller Rengho in ett hårt inlägg i 90´som Lundes försvarare styr in i eget mål. Slutresultat 1-4 till Kozaras fördel och ännu ett bevis på att den tillbakadragna och tempofattiga taktiken inte slår väl ut mot ett välspelande lag som Kozara.
Stark insats från samtliga spelare och man visade än en gång att attityd, positiv fotboll och lagmoral lönar sig i längden.